18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Και φέτος το σχολείο μας, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος με τις εξής δράσεις:

-Υλοποίηση του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος Crocus, του Μουσείου σας, φυτεύοντας βολβούς κίτρινου κρόκου  στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών, που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους  Εβραίους  να  φοράνε και μας θυμίζουν τους κινδύνους  που κρύβουν οι διακρίσεις, οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία.
-Ανάγνωση του βιβλίου «Αστεράκι μου» της  κ. Ζωής Γεροστάθη και επεξεργασία του με φύλλα εργασίας , δημιουργίας του κ. Γεράσιμου Τσιμπλούλη.
-Έκθεση φωτογραφίας και τυπωμένου υλικού, σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
-Συζητήσεις και εικαστικές δημιουργίες

Σήμερα μιλήσαμε για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα της εποχής μας, τη μελανότερη σελίδα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας: τη συστηματική δολοφονία στο Ολοκαύτωμα έξι εκατομμυρίων Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών και εκατομμύρια άλλων από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους. Σήμερα δεσμευτήκαμε  ότι δε θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ. Υποσχεθήκαμε να λέμε τις ιστορίες τους και να τους τιμούμε, υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλων να ζουν με αξιοπρέπεια σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο!

Οι δράσεις αναρτήθηκαν και στο blog του σχολείου.

Με εκτίμηση
Φρόσω Στάμου
Υποδιευθύντρια