Home Sitemap | Newsletter
Αναζήτηση
» Το Μουσείο > Σημαντικοί Επισκέπτες του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος
  Σημαντικοί Επισκέπτες του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος

Από την αρχή της λειτουργίας του, πολλές διακεκριμένες προσωπικότητες έχουν επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε τους εξής:

2014


 

 • Στις 27 Μαρτίου 2014, επισκέφτηκε το Μουσείο κ. ΙraN. Forman, Special Envoy to Monitorand Combat Anti-Semitism, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Τον κ. Forman, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ε.Μ.Ε. κ. Σαμουήλ Μάτσας και η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, ο κ. Forman συνομίλησε με τον κ. Μάτσα και την κ. Μπαττίνου και ενημερώθηκε για το ευρύτερο έργο του Μουσείου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και τις εκθέσεις πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα, στην εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα καθώς και την δέσμευση του Μουσείου για προώθηση της ανεκτικότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στη χώρα μας.2013

 • Ο Ραβίνος Andrew Baker, μέλος του OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe Office for Democratic Institutions and Human Rights ODIHR), Personal Representative on Combating Anti-Semitism, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και είχε μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΜΕ, κ. Σαμουήλ Μάτσα και με την Διευθύντρια του Μουσείου, η οποία του παρουσίασε  τα προγράμματα του Μουσείου και τις εκθέσεις πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα, στην εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα καθώς και την δέσμευση του Μουσείου για προώθηση της ανεκτικότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στη χώρα μας.


 

 • Στις 5 Αυγούστου 2013 επισκέφτηκε το ΕΜΕ ο κ. Phil Friedman, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος από τη Νέα Υόρκη, μαζί με τον γιό του Jeffrey, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη του Ισραήλ κ. Arieh Mekel. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα προγράμματά του. Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΜΕ, κ. Σαμουήλ (Μάκη) Μάτσα, οπότε και εξέφρασαν την ευγενική επιθυμία να υποστηρίξουν τα εκπαιδευτικό έργο του ΕΜΕ, ιδίως σε σχέση με τη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 24 Μαϊου 2013, επισκέφτηκε το ΕΜΕ ο Dr. Mario Silva, πρόεδρος του International Holocaust Remembrance Alliance, με αφορμή την φετινή Καναδική Προεδρία του Διεθνούς Οργανισμού. Η επίσκεψή του περιλάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο, συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με την επικεφαλής και τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, καθώς και  επίσημο γεύμα.

 • Στις 9 Μαϊου 2013, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο ο Dr. David Breakstone, από τον World Zionist Organization, στα πλαίσια επίσημης επισκεψής του στην Ελλάδα.

Στις 26 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Ε.Μ.Ε. επίσκεψη και  ξενάγηση στα μέλη της Ένωσης Φίλων Ακρόπολης.

 

 • Στις 19 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΜΕ από τη Διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου, ο Καναδός πρέσβης κος Robert Peck και η κα Ζωή Δελήμπαση, Υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων, Υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματίας. Κατά την περιήγησή τους στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του μουσείου οι εκλεκτοί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα τρέχοντα προγράμματα και τις δράσεις του Μουσείου.2012
 

 • Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2012 επισκέφτηκαν το Μουσείο η Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα κα Melitta Schubert και ο πληρεξούσιος υπουργός και Deputy Head of Mission κος Gerhard Eisl. Η Δ/ντρια του Ε.Μ.Ε. κα Ζ. Μπαττίνου καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες και τους ξενάγησε στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου, ενώ μετά το πέρας της περιήγησής τους, τους παρουσίασε το εκπαιδευτικό έργο του Ε.Μ.Ε., καθώς και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 • Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012  επισκέφτηκε το Μουσείο μας αντιπροσωπία του CRIF (Conseil Représentatif des Institutions juives de France) στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Η διευθύντρια του ΕΜΕ, κ. Ζανέτ Μπαττίνου καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες και τους ξενάγησε στις εκθέσεις του Μουσείου, τους παρουσίασε το εκπαιδευτικό έργο του ΕΜΕ καθώς και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
   
 • Tην Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, 50 εκπρόσωποι του Young Leadership Program των Jewish Federations of North America επισκέφτηκαν το Μουσείο μας. Μετά το πέρας της ξενάγησής τους, ακολούθησε ομιλία από την κ. Ροζίνα Ασσέρ - Πάρδο για την εμπειρία της ως κρυμμένο παιδί στα χρόνια της κατοχής. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και το προσωπικό ημερολόγιο της κ. Ασσέρ - Πάρδο.

 • Στις 22 Μαρτίου 2012 επισκέφτηκε το μουσείο μας η Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας του Ισραήλ, κ. Orit Noked  Η επίσκεψη της κ. Noked ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα.
 • Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 επισκέφτηκε το μουσείο μας o Διευθυντής του Hall of Names και της Central Database of Shoah Victim Names  του Yad Vashem κ. Alexander Avram.

2011
 

 • Στις 22 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το Μουσείο ο  Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Danny Ayalon, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα. 

 • Στις αρχές Νοεμβρίου η νέα Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Τάμμυ Μπεν Χαίμ, επισκέφτηκε το Μουσείο.
 • Στις 14 Σεπτεμβρίου, 32 μέλη του οργανισμού Jewish Federations of North America επισκέφτηκαν το Μουσείο στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης τους στην Ελλάδα.
 • Στις 12 Απριλίου 2011 επισκέφτηκε το Μουσείο ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ. Ο κ. S. Mizezhnikov ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο, ο κ. S. Mizezhnikov ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια του ΕΜΕ κ. Ζ. Μπαττίνου. Η κ. Μπαττίνου τον ενημέρωσε για το έργο και τις δράσεις του Μουσείου, για τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει και προσφέρει, καθώς και για τις διακρίσεις που έχει λάβει. Το ΕΜΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Δ.Σ. του ΕΜΕ, κ. Μ. Μάτσα, τον κ. Γ. Νατάν, ταμία του Δ.Σ. αλλά και πρόεδρο του  Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του ΕΜΕ και τον κ. Β. Αλμπάλα, μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο της Ι. Κ. Αθηνών.
 • Στις 14 Φεβρουάριου επισκέφτηκε το Μουσείο μας ο κ. Wareen L. Miller, πρόεδρος της U.S.A. Commission for the Preservation of Amerca's Heritage Abroad.

 • Στα πλαίσια της επίσκεψή τους στην Ελλάδα και το Ισραήλ,  70 ηγέτες Εβραϊκών Οργανισμών από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, που εκπροσωπούν την Conference of the Major American Jewish Organizations, το European Jewish Congress (EJC), το European Council of Jewish Communities (ECJC) και το Ευρωασιατικό Εβραϊκό Συμβούλιο (EAJC), επισκέφθηκαν και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

 • Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.  Η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Ζανέτ Μπαττίνου, τον ξενάγησε στους χώρους του μουσείου, απάντησε στις ερωτήσεις του και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του Ε.Μ.Ε. Ο κ. Λίμπερμαν εξέφρασε θαυμασμό μαθαίνοντας ότι η εβραϊκή παρουσία στον ελλαδικό χώρο εντοπίζεται ήδη από την ύστερη αρχαιότητα και ότι είναι η παλαιότερη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πλούσια συλλογή του Μουσείου, το πρόγραμμα και το έργο του,καθώς και για τις συνεργασίες του με μουσεία και ιδρύματα του Ισραήλ. Το Ε.Μ.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Μάκη Μάτσα και από το μέλος του Δ. Σ., κ. Μωυσή Κωνσταντίνη.

2010
 

 • Το Νοέμβριο  επισκέφτηκε το μουσείο μας ένα γκρουπ Iσραηλινών δημοσιογράφων. Η επίσκεψη τους ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της προσπάθειας σύσφιξης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Στις 15 Οκτωβρίου, ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel B. Smith και η σύζυγός του, επισκέφτηκαν το Μουσείο μας. 
 • Στις 7 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκε το Μουσείο μας ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Arye Mekel με την σύζυγό του. 

 • Την Δευτέρα 16 Αυγούστου, επισκέφτηκε το Μουσείο μας ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu με την σύζυγο του Sarah.

 

Στις 14 Μαΐου ο αμερικανός πρέσβης Daniel V. Speckhard επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Ε.Μ.Ε. από τη δ/ντρια του Μουσείου Ζανέτ Μπαττίνου. Ο κ. Speckhard, μετά το πέρας της ξενάγησής του, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Μ.Ε. Σαμουήλ Μάτσα, κατά την οποία και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


 

2009

 • Στις 17 Μαρτίου επίσκεφτηκε το Μουσείο μας ο διάσημος τραπεζίτης και προέδρος του Ομίλου Rothschild, βαρόνος David de Rothschild.

 

2007

 • Στις 31 Οκτωβρίου  επισκέφθηκε το Ε.Μ.Ε. ο Christoff Farnaud, νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα.
 • Στις 22 Οκτωβρίου  το Μουσείο υποδέχθηκε τον Christian Kennedy, ειδικό απεσταλμένο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Ολοκαυτώματος. Έπειτα από ξενάγηση με ειδική αναφορά στα προγράμματα, εκδόσεις και εκδηλώσεις του Μουσείου.
 • Στις 20 Απριλίου ο Greg Matsson, επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στο International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research, ξεναγήθηκε στο Ε.Μ.Ε. Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον επικεφαλής και μέλη της ελληνικής αποστολής στον ίδιο οργανισμό.
 • Στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του οργανισμού AIPAC (Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη ξενάγηση στο Μουσείο και ταυτόχρονη παρουσίαση της μακραίωνης ιστορίας των Εβραίων στην Ελλάδα.

 • Στις 16 Φεβρουαρίου ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση και ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Μουσείου σχετικά με το Ολοκαύτωμα και τη διδασκαλία του στην Ελλάδα ο λόρδος Greville Janner, μέλος της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου.


 • Στις 3 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Ε.Μ.Ε. ο Claude Singer, επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του οργανισμού International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research, και η σύζυγός του Patricia Hidiroglou, καθηγήτρια του Ρωμανιώτικου Εβραϊσμού στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.


 

2006

 • Η κυρία Simone Veil, Πρόεδρος της “Fondation pour la Memoire de la Shoah” (πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργός της Επικρατείας της Γαλλίας).

 • H κυρία Gilla Katsav, σύζυγος του Ισραηλινού προέδρου, Moshe Katsav. 

 

 • Οργανωμένη ξενάγηση για τους Γραμματείς Α' των ξένων Πρεσβειών στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Sylvia Barouch Berladski, Γραμματέως Α' της Πρεσβείας του Ισραήλ. Την ξενάγηση ακολούθησε κοκτέιλ στο χώρο της βιβλιοθήκης του Ε.Μ.Ε.
 • Ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Αλί Γιαχία επισκέφτηκε το Ε.Μ.Ε. Αφού ξεναγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους και ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές και πολιτισμικές δράσεις του Μουσείου, ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη των Δ.Σ. του Ε.Μ.Ε και του Συλλόγου Φίλων, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις κοινού ενδιαφέροντος

 

2005

 • Μέλη της Πολωνικής Προεδρίας του International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research. Η κ. Daria Nalecz, Πρόεδρος, η κ. Martina Majewska, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, και ο κ. Karel Fracapane, Γενικός Υπεύθυνος του Οργανισμού.

 • Ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός επιστήμονας Ααρών Τσεχάνοβερ, ο οποίος έχει βραβευτεί με Νόμπελ Χημείας και ήταν στην Ελλάδα για να αναγορευτεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2004

 • Μέλη της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.
 • Μέλη της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
 • 20 άτομα της American Jewish Committee.
 • Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου.
 • Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου.
 • Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Φοιτητές από τα Τμήματα Νηπιαγωγών και Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
 • Η Πριγκίπισσα Ειρήνη Γλύξμπουργκ, με τη γραμματέα της κ. Αλίκη Στρογγυλού και τον κ. Σάκη Λεών.
 • 25 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας, κατεύθυνση Μουσειολογίας.
 • Φοιτητές από τα Αμερικανικά Κολλέγια St. Οlaf College της Minessota Concordia College και New York College.
 • Φοιτητές από το Emory University των Η.Π.Α.


2003

 • Φοιτητές από τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια Long Island University, University of Indianapolis, Emory University και το Concordia College.
 • Φοιτητές από το Τμήμα Ιστορίας του Ελληνικού Εβραϊσμού του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
 • Φοιτητές από τα Τμήματα Νηπιαγωγών και Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

 

2002

 • Η κ. Λίλα Μάργιου, Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α.
 • Η κ. Σύλβια Μπερλάντσκυ, Α΄ Γραμματέας της Πρεσβείας του Ισραήλ.
 • Ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Thomas Miller, με τη σύζυγό του.
 • Ο κ. Dainius Junevicius, Πρέσβης της Λιθουανίας.
 • Ο κ. Oded Distel, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Ισραήλ.
 • Ο Δρ. και η κ. Albert Spiegel, Πρέσβης της Γερμανίας.
 • Οι Διευθυντές του Οργανισμού Claims Conference Committee, Moshe Yahoda και Elvira Glueck.
 • Πενταμελής Ισραηλινή Στρατιωτική Αντιπροσωπεία σε επίσημη επίσκεψη μαζί με Εκπροσώπους του ΓΕΕΘΑ.
 • 15 μέλη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών.
 • 24 έφηβοι, 15-17 ετών, της Μοετσά Τσιονίτ & Sephardi Organization, από το Εβραϊκό Πρακτορείο.
 • Φοιτητές από τρία τμήματα του Πάντειου Πανεπιστημίου.
 • Τμήματα των Πανεπιστημίων Brandeis University, Emery University, University of Minnesota, Hebrew University of Jerusalem, Long Island University, Concordia College καιUniversity of Indianapolis.
2001

 

 • Ο κ. Σταυρόπουλος, Διευθυντής του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε.
 • Ο Γάλλος πρέσβης J.M. Ripert.
 • Ο διάσημος σκηνοθέτης της ταινίας “Shoah”, Claude Lanzmann.
 • Ο κ. B. Jacobs, Διευθυντής Στρατηγικών Σπουδών του American Jewish Congress.
 • Ο συγγραφέας Jorge Semprun.
 • 15 φοιτητές από το St. Οlaf College της Minnesota.

 

2000
 

 • Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.
 • Συμμετέχοντες σε διεθνή επιστημονική συνάντηση οργανωμένη από τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, με θέμα: «Οι Εβραίοι σε Ισλαμική Γη και στα Βαλκάνια. ΧΙΧος και ΧΧος αιώνας μέχρι την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ».

O κ. Chris Spyrou, Πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης.

Οι Joanna και Daniel Rose, Αμερικανοί Φίλοι και Μεγάλοι Ευεργέτες του Ε.Μ.Ε. Μετά από την ξενάγηση, ακολούθησε γεύμα στο οποίο παραβρέθηκαν ο κ. Σαμ Μπενρουμπή και ο κ. Ισίδωρος Τιάνο, Πρόεδρος των Αμερικανών Φίλων.

 • Ο Υπουργός Ανάπτυξης του Ισραήλ κ. Suissa.
 • 44 φοιτητές από το  College of Jewish Studies of Greater Washington.
 • 35 φοιτητές από το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
 • Η κα. Marilyn Henry, δημοσιογράφος της Jerusalem Post της Νέας Υόρκης.
 • Ο κ. Brewster Chamberlin, αναπληρωτής διευθυντής Διεθνών Προγραμμάτων του U.S. Holocaust Memorial Museum.
 • Μέλη της συναγωγής Kehila Kedosha Janina, από τη Νέα Υόρκη. Αρκετοί από τους επισκέπτες, πριν φύγουν, γράφτηκαν στο Σύλλογο Φίλων του Ε.Μ.Ε.
 • Η κα. Jo-Ann Lewis, πολιτιστική συντάκτρια της Washington Post, με σκοπό τη συγγραφή άρθρου για το Ε.Μ.Ε.
 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηφισιάς «Η Πύρνα».
 • Πενήντα περίπου άτομα από το Σύλλογο Rotary των Νοτίων Προαστίων.

 

1999

 • H κα. Λίρι Ντόιτς, σύζυγος του Αμερικανού Γερουσιαστή Πίτερ Ντόιτς.
 • Το θερινό τμήμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
 • Αμερικανοι Εβραίοι, ελληνικής καταγωγής, στα πλαίσια ταξιδιού που διοργάνωσε το Sephardic House της Νέας Υόρκης.
 • Η Αμερικανίδα Γερουσιαστής, κα. Shelley Berkeley.
 • Συμμετέχοντες σε συνέδριο του ICOM με θέμα την ενδυμασία.
 • Ο τέως πρεσβευτής των Η.Π.Α. και εκπρόσωπος του Εβραϊκού Μουσείου του Καναδά, κ. Φρόμοβιτς με τη σύζυγό του. Το αποτέλεσμα ήταν μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των 2 μουσείων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προγράμματα για το Ολοκαύτωμα.
 • Ο πρέσβης κ. Alfred Moses, ειδικός απεσταλμένος των Η.Π.Α. στην Κύπρο και επίτιμος πρόεδρος της Αμερικανικής Εβραϊκής επιτροπής.
 • Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος του θεάτρου και του κινηματογράφου Ζυλ Ντασέν και ο κ. Γιάννης Τσεκλένης.

 

1998

 • Ο Φίλος του Μουσείου κ Nicolas Burns, Πρέσβης των Η.Π.Α. και η σύζυγός του κ. Elizabeth Baileys-Burns.

Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος | Powered by Web Arts