Home Sitemap | Newsletter
Αναζήτηση
» Δραστηριότητες > Νέα και Ανακοινώσεις
  Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, «Φιλιά εις τα παιδιά»


       με αφορμή την
     Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού(21/3)
 
 
              προβάλλεται και πάλι
         η πολυβραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ
             του Βασίλη Λουλέ

 
Φιλιά εις τα παιδιά
 

στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
 

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ώρα 17:00
Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 12:00

             στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
                Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, Τηλ: 210 3418550
 
          και
 
              Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 18:00
 
στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
             Ιερά οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα, Τηλ: 210 3609695
 
 
με την υποστήριξη
της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
 
Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής.
Η παιδική ηλικία ήταν ο Παράδεισός τους.
Ακόμα κι αν την έζησαν κρυμμένα στην αγκαλιά των ξένων,
ακόμα κι αν την έχασαν στη σκιά του Ολοκαυτώματος.
 
 
8 Βραβεία σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου
 
 
Ειδικά για τις προβολές στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ:
-      Θα γίνουν με αγγλικούς υπότιτλους
ώστε να μπορούν να δουν την ταινία και ξένοι που ζουν στην Ελλάδα
 
- Μετά την προβολή της Κυριακής 23/3 ώρα 12.00 στον ίδιο χώρο
θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

 
Πληροφορίες για τις προβολές: http://www.mcf.gr/el/whats_on/1123/?ev=tin_polibrabeimeni_tainia_ntokimanter_toi_basili_loile_filia_eis_ta_paidia
 
 
Το Φιλιά εις τα παιδιά δεν είναι μια ακόμα ταινία για το Ολοκαύτωμα,
είναι μια ταινία για την παιδική ηλικία στη σκιά του Ολοκαυτώματος.
 

 
Μικρές προσωπικές ιστορίες στη δίνη της Ιστορίας.
 
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ / Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, Τηλ: 210 3418550
 
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά
και στο Άουσβιτς της Πολωνίας.
 
Προβλήθηκε επί πολλές εβδομάδες σε κινηματογράφους
της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης,
σε ειδικές προβολές σε άλλες πόλεις, σε πολλά σχολεία,
τιμήθηκε με 8 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ
και είχε πολλές δημοσιεύσεις και κριτικές.
 
Η ταινία προβάλλεται τώρα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας
και συνεχίζει την διεθνή της πορεία
σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Βέλγιο, κ.α.
 
 
 
8 Βραβεία σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου
 
Greek Film Festival Chicago, USA, 2012
-ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
 
“Αγών”-Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας 2012, Αθήνα
-ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής
-ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους 2011
-ΒΡΑΒΕΙΟ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για το
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
-ΒΡΑΒΕΙΟ της Κριτικής Επιτροπής των παιδιών για το
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
 
Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011
-Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
-ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
-ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 
 
Σύνοψη ταινίας
 
Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από το θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε ‘‘κρυμμένα παιδιά’’ που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων. Στοργικές φωλιές, κρυφοί παράδεισοι μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.
Πέντε παιδιά που μεγάλωσαν απότομα.
Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα μαζί τη μνήμη χιλιάδων παιδιών: εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να μεγαλώσουν.
Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα –ένα παιδικό ημερολόγιο, μια σχολική έκθεση, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια– τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής.
 
Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

 
 
 
Διάρκεια ταινίας: 115 λεπτά
 
 
Μαρτυρίες-Αφήγηση
 
Ροζίνα Ασσέρ-Πάρδο
Σήφης Βεντούρας
Ευτυχία Νάχμαν-Ναχμία
Σέλλυ Κούνιο-Κοέν
Μάριος Σούσης
 
Σκηνοθεσία–Σενάριο
 
Βασίλης Λουλές
 
Έρευνα
 
Βασίλης Λουλές / Ρέα Αποστολίδη
 
με τη συνεργασία
του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος
 
Μουσική
 
Νίκος Κυπουργός
 
Παραγωγή
 
MASSIVE PRODUCTIONS
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΛΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Ε Ρ Τ
 
με την ενίσχυση
 
 
-ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
-ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
-ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
-AMERICANSEPHARDIFEDERATION
-THE AMERICAN FRIENDS OF THE JEWISH MUSEUM OF GREECE
-TASK FORCE FOR INTERNATIONAL COOPERATIONON
HOLOCAUST EDUCATION, REMEMBRANCE, AND RESEARCH(I.T.F.)
 
με τη χορηγία
 
 
ΑΝΕΚLINES / DIRENT / PORTO PALACE HOTEL Θεσ/νίκη
 
με την ευγενική παραχώρηση Αρχειακού Υλικού
 
-ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
-UNITED STATES HOLOCAUST MEMORIAL MUSEUM
-ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
-ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
-ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ
-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ
(συλλογή ταινιών του Κώστα Μπαλάφα)
 
με τη δημιουργική συμβολή
 
STORYDOC Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο για το Ντοκιμαντέρ
 
χορηγοί επικοινωνίας
 
 
ΕΡΤ / ΕΤ3 / ΝΕΤ 105.8 / KOSMOS 93.6 / 95.8 fm /
LiFO / protagon.gr / tvxs.gr / amagi radio / ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87.7 / ΙΑΝΟΣ
 
διανομή
Carousel FILMS
 
 
 
 
 
 
Βιογραφικό σημείωμα σκηνοθέτη
 
 
Ο Βασίλης Λουλές είναι σκηνοθέτης ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα.
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Κινηματογράφο στη Σχολή Χατζίκου.
Συνεργάστηκε για χρόνια με την ΕΡΤ ως Συντονιστής στο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους μικροφίλμ και με το Κινηματογραφικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών στην ταξινόμηση παλαιών κινηματογραφικών επικαίρων.
Οι ταινίες του τιμήθηκαν με βραβεία, έλαβαν μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, μεταδόθηκαν από ξένα και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλήφθηκαν σε ελληνικά και διεθνή αφιερώματα και χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό σε σχολές και Πανεπιστήμια.
Τα έργα του πραγματεύονται μικρές, προσωπικές ιστορίες που σκιαγραφούνται μέσα στη δίνη της Ιστορίας ή στον απόηχό της.
 
Φιλμογραφία (επιλογή)
 

2012 Φιλιά εις τα παιδιά  ντοκιμαντέρ 115’
2005 Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη  ντοκιμαντέρ 29’’
2000 Ένας λαμπερός ήλιος  μυθοπλασία 36’’
1999 Ελευσίνα, ιστορίες στον απόηχο των μηχανών  ντοκιμαντέρ 30’’
1996 Μετέωρα-Πίνδος, οδοιπορικό  ντοκιμαντέρ 93’’
1993 Ο Αμερικάνος  μυθοπλασία 39’’
1990 Απών  μυθοπλασία 15’’

 
 
 
 
 

 
Επισκεφτείτε στο facebook τις σελίδες:
 
“Vassilis Loules”
http://www.facebook.com/vassilis.loules
 
“Φιλιά εις τα παιδιά”
http://www.facebook.com/pages/Φιλιά-εις-τα-παιδιά/298619743592734?sk=info
 
“Φιλιά εις τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη”
http://www.facebook.com/pages/Φιλιά-εις-τα-παιδιά-στη-Θεσσαλονίκη/111275145720770

 
 
 
Δείτε το TRAILER
 
http://www.youtube.com/watch?v=QfRWVjtQMGs
 

 
Φιλιά εις τα παιδιά
Μικρές ιστορίες στη δίνη της Ιστορίας
 
 
 

 
Στο συνημμένο αρχείο  μπορείτε να δείτε
αποσπάσματα από δημοσιευμένα κείμενα και κριτικές για την ταινία
καθώς και πλήρη κατάλογο με:
-ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΡΘΡΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
-ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΚΕΙΜΕΝΑ του σκηνοθέτη

 
 
 
 
 

 
                                        ένα ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ

επιστροφή στη λίστα
Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος 2010 | Powered by Web Arts